Loading page...

 • La sieste du dromadaire

  tango vanuit dromedaris-perspectief

Met haar "tango's vanuit dromedaris-perspectief" gaat la sieste du dromadaire op zoek naar de tango van de Muzelmannen, de Pygmeeën, de Rolling Stones en éénbultige viervoeters als dromedarissen en underdogs.

Door de unieke combinatie van Argentijns-geïnspireerde melodieën en Afrikaanse percussie, is la sieste du dromadaire waarschijnlijk de enige tangoband ter wereld die meer in de woestijn thuishoort dan in een Argentijns tangosalon.

In de traditionele tango werden zelden percussie-instrumenten gebruikt, maar de Afrikaanse aanwezigheid beïnvloedde wel degelijk het 'Argentinië van de tango' en ligt mee aan de basis van zijn kenmerkende sensuele swing.

La sieste du dromadaire brengt dan ook twee culturen bij elkaar die misschien ver van elkaar verwijderd lijken, maar die eigenlijk steeds verbonden zijn geweest!

En wat de dromedaris met dit alles te maken heeft? Deze nobele viervoeter schonk aan de wereld, met zijn voetstappen in het zand, het bekende ritme van de clave. Van Afrika tot in de rest van de wereld - een geheim waarvan slechts weinigen op de hoogte zijn! - maar dat van dit logge dier een muzikale held maakt!

 

La Sieste Du Dromedaire Trio

 1. Ananta Roosens - viool, trompet, trompetviool
 2. Annemie Osborne - cello
 3. Fausto Valeron – marimba

 

La Sieste Du Dromedaire Quintet

 1. Ananta Roosens: composities, viool, trompetviool, trompet
 2. Santiago Cimadevilla: bandoneón, xylofoon
 3. Elliot Muusses: elektrische gitaar
 4. Joris Vanvinckenroye: contrabas
 5. Robbe Kieckens: Afrikaanse percussie

zie ook website la sieste du dromadaire

 

Andere projecten

Hernán Reinaudo is een bijzonder veelzijdige muzikant die in zijn thuisbasis Buenos Aires erg geapprecieerd wordt voor de originaliteit van zijn veelzijdige composities.