Loading page...

  • REINAUDO-ROOSENS duo invites FAUSTO VALERON (marimba)

    Hedendaagse folk-jazz uit Argentinië

Het Reinaudo-Roosens duo bestaat ondertussen al bijna 10 jaar onder verschillende noemers en vormen. De argentijnse gitarist Hernán Reinaudo en de belgische violiste Ananta Roosens speelden geregeld in verschillende formaties in Argentinië en Europa met o.a. Nestor Tomassini, José Balé, Nicolás Enrich, Pablo Cotella, Lalo Zanelli en gaan deze keer in zee met de Uruguayaanse marimba-speler ‘Fausto Valeron’. Hun originele muziek is een smeltkroes van tango, folklore en jazz tot zelfs flamenco, maar nu halen ze er de typische candombe-ritmes bij uit Uruguay; een flamboyante mix die symbool staat voor de verscheidenheid die de kosmopolitische stad Buenos Aires zo typeert en siert!

Tijdens de Europese tournee in oktober ’14 werd de nieuwe CD ‘Kuko’ voorgesteld met de argentijnse pianist Lalo Zanelli als gast. Door de jarenlange samenwerking tussen Hernán en Ananta, hebben zij een nieuw en eigen geluid gecreëerd met een sterke mix tussen twee culturen! Voor deze tournee werd de Uruguayaanse marimba-speler Fausto Valeron uitgenodigd, die net zoals Ananta zeer actief is in de Zuid-Amerikaanse muziekscene.

Hernán Reinaudo is een bijzonder veelzijdige muzikant die in zijn thuisbasis Buenos Aires erg geapprecieerd wordt voor de originaliteit van zijn veelzijdige composities. Tango en rockmuziek liggen in zijn werk nauw naast elkaar en de muziek die hij schrijft heeft zowat alles in zich wat een immigrantenstad als Buenos Aires in zich draagt: van argentijnse folklore tot jazz en van flamenco naar argentijnse tango!

 

Ananta Roosens heeft zich sinds het begin van haar studies toegewijd aan de Argentijnse tango en heeft met tientalle argentijnse projecten meegespeeld, zoals o.a. met Pavadita, Gotan Project en vele andere. Ze reisde meermaals naar Buenos Aires voor concerten en opnames van plaatselijke projecten. Ze schrijft o.a. ‘tango’s vanuit dromedaris-perspectief’ voor de band ‘La Sieste Du Dromadaire’ waarbij zij uitdrukkelijk naar vernieuwing op zoek gaat en naar de vraag hoe breed tango geïnterpreteerd kan worden.

Geen enkel Afro-Creools ritme is Fausto Valeron vreemd. Vanaf het begin van zijn muzikale ontdekkingstocht wordt hij geïntrigeerd door de Uruguayaanse populaire ritmes zoals de candombe, murga en carnaval. Verder speelde hij o.a. met het Maracatu-mix, Vlaams marimba-ensemble, Sysmo, Ludwig Albert Marimba Quartet, Duo Piantao etc...

 

Hernán Reinaudo – gitaar

Ananta Roosens - viool

Fausto Valeron - marimba

 

www.hernanreinaudo.com

www.lasiestedudromadaire.com

Andere projecten

Door de unieke combinatie van Argentijns-geïnspireerde melodieën en Afrikaanse percussie, is la sieste du dromadaire waarschijnlijk de enige tangoband ter wereld die meer in de woestijn thuishoort dan in een Argentijns tangosalon.