Loading page...

  • ARANIS XL : Songs From Mirage

    muziek voor een fata morgana

Hypnotiserend, trance-verwekkend, nu weer eens plechtig, dan weer eens ijl: je droomt zonder problemen weg in je eigen film. Dit is diepe muziek die intense beelden oproept en de ziel ontlast van het idee dat iets moet...

Dit concertprogramma wordt uitgewerkt met lokale koren. De keuze van de koren gebeurt in samenspraak met de organisator. De koren zullen je samen met de instrumenten van Aranis ontvoeren met hun muziek zodat je je in een fata morgana (of op z’n frans gezegd een ‘mirage’) waant. Hypnotiserend, trance-verwekkend, nu weer eens plechtig, dan weer eens ijl: je droomt zonder problemen weg in je eigen film. Dit is diepe muziek die intense beelden oproept en de ziel ontlast van het idee dat iets moet...

Minimal music, het klassieke strijkkwartet, jazz en folk worden hier ingezet om met een volstrekt uniek lyrisch geluid te komen dat de luisteraar direct aangrijpt. Dit is een fantasy-wereld waarin decors van folk, klassiek en hedendaags haast ongemerkt in elkaar overvloeien. Vergelijk het met een akoestische Pink Floyd, met het IJslandse Sígur Rós en dan met Philip Glass of Wim Mertens en je komt er dichtbij.

Met:

Liesbeth Lambrecht: violin, viola

Marjolein Cools: accordion

Stijn Denys: guitar

Jana Arns: flute, voice

Els Vrints: piano

Joris Vanvinckenroye: double bass & composition

Ouverture uit Songs from Mirage

Andere projecten

Met 'Drom' (6+) slaan Joris Vanvinckenroye (Aranis/ BASta!) en Jana Arns (Aranis) de handen in elkaar voor hun eerste suggestieve muziekvoorstelling voor kleine mensen.

Op het eerste zicht heeft Aranis niet veel gemeen met deze cultband van de nineties, maar als je even verder kijkt zie je een link! De muzikale tijdsgeest waarin de muzikanten van Aranis opgroeiden en waarin ze nu leven, is één van de belangrijkste drijfveren van hun muziek.

BASta! begon als het eenmansproject van contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye. Joris creëert muziek door zichzelf live op te nemen tot een orkestraal en filmisch geheel. Elementen van klassieke-, rockmuziek, jazz en folk worden heel natuurlijk gecombineerd.