Loading page...

  • BASta! duo

    Minimalistische ritmeherhalingen worden gecombineerd met machtige melodieën

Een magnifiek muzikaal avontuur dat nog lang natrilt bij de luisteraar. Een absolute aanrader. (Holly Moors)

BASta! begon als het eenmansproject van contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye. Joris creëert muziek door zichzelf live op te nemen tot een orkestraal en filmisch geheel. Elementen van klassieke-, rockmuziek, jazz en folk worden heel natuurlijk gecombineerd. Met fluitiste Jana Arns wordt zijn contrabas- orkest sinds kort uitgebreid tot BASta! duo. Samen zorgen ze voor een meeslepende soundtrack en brengen nieuwe, eigenzinnige muziek zonder al teveel franjes en moeilijkdoenerij. Muziek die alle vooroordelen van de kaart veegt!

Andere projecten

Op het eerste zicht heeft Aranis niet veel gemeen met deze cultband van de nineties, maar als je even verder kijkt zie je een link! De muzikale tijdsgeest waarin de muzikanten van Aranis opgroeiden en waarin ze nu leven, is één van de belangrijkste drijfveren van hun muziek.

Aranis - Songs from Mirage

Dit concertprogramma wordt uitgewerkt met lokale koren. De keuze van de koren gebeurt in samenspraak met de organisator. De koren zullen je samen met de instrumenten van Aranis ontvoeren met hun muziek zodat je je in een fata morgana (of op z’n frans gezegd een ‘mirage’) waant.

Met 'Drom' (6+) slaan Joris Vanvinckenroye (Aranis/ BASta!) en Jana Arns (Aranis) de handen in elkaar voor hun eerste suggestieve muziekvoorstelling voor kleine mensen.