Loading page...

  • DROM

    een suggestieve muziekvoorstelling voor kleine mensen

Met 'Drom' (6+) slaan Joris Vanvinckenroye (Aranis/ BASta!) en Jana Arns (Aranis) de handen in elkaar voor hun eerste suggestieve muziekvoorstelling voor kleine mensen.

Met 'Drom' willen ze de eerste volwaardige muziekbeleving componeren met en voor mensen vanaf 6+.  Nieuwe eigenzinnige muziek zonder al teveel franjes en moeilijkdoenerij! Muziek die alle vooroordelen van de kaart veegt. De contrabas is veel meer dan zo'n grote viool met een rare snuiter erachter. Hij neemt je letterlijk mee uit wandelen in straten vol wereldvreemde klanken. De fluit wordt dan weer horizontaal bespeelt (zoals de zee), maar lukt het ook op de schommel of in een bed van rozenblaadjes? En hoe goed zijn jullie jonge oren zelf? Kunnen jullie samen met de muzikanten een stuk componeren?

 

Met:
Joris Vanvinckenroye: compositie, contrabas en loops
Jana Arns: fluiten, zang en fotografie

Site: www.drommusic.com 

Met 'Drom' (6+) slaan Joris Vanvinckenroye (Aranis/ BASta!) en Jana Arns (Aranis) de handen in elkaar voor hun eerste suggestieve muziekvoorstelling voor kleine mensen.

Andere projecten

Op het eerste zicht heeft Aranis niet veel gemeen met deze cultband van de nineties, maar als je even verder kijkt zie je een link! De muzikale tijdsgeest waarin de muzikanten van Aranis opgroeiden en waarin ze nu leven, is één van de belangrijkste drijfveren van hun muziek.

BASta! begon als het eenmansproject van contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye. Joris creëert muziek door zichzelf live op te nemen tot een orkestraal en filmisch geheel. Elementen van klassieke-, rockmuziek, jazz en folk worden heel natuurlijk gecombineerd.

Aranis - Songs from Mirage

Dit concertprogramma wordt uitgewerkt met lokale koren. De keuze van de koren gebeurt in samenspraak met de organisator. De koren zullen je samen met de instrumenten van Aranis ontvoeren met hun muziek zodat je je in een fata morgana (of op z’n frans gezegd een ‘mirage’) waant.