Loading page...

  • Smells like Aranis

    een heel nieuwe interpretatie en uitvoering van Nirvana door Aranis

Aranis is ondertussen al bijna 15 jaar één van dé voortrekkers van nieuwe Belgische muziek. Volgend seizoen gooien ze nog maar eens het roer om. Het vertrekpunt wordt deze keer de muziek van 'Nirvana'.

Op het eerste zicht heeft Aranis niet veel gemeen met deze cultband van de nineties, maar als je even verder kijkt zie je een link! De muzikale tijdsgeest waarin de muzikanten van Aranis opgroeiden en waarin ze nu leven, is één van de belangrijkste drijfveren van hun muziek. De thematiek van de originele songs: woede, waanzin, verveling, depressie... wordt verwerkt tot een nieuw en uitdagend programma. Aranis zou uiteraard Aranis niet zijn als dit herkenbare materiaal niet een heel eigen leven zou gaan leiden. Het resultaat is confronterend én verbluffend! Verwacht je niet aan covers noch klassieke arrangementen, maar aan een heel nieuwe interpretatie en uitvoering van Nirvana door Aranis!

Smells like Aranis on stage

zaterdag, 21 april, 2018 - 00:00
woensdag, 23 mei, 2018 - 00:00
Door:

Andere projecten

Met 'Drom' (6+) slaan Joris Vanvinckenroye (Aranis/ BASta!) en Jana Arns (Aranis) de handen in elkaar voor hun eerste suggestieve muziekvoorstelling voor kleine mensen.

BASta! begon als het eenmansproject van contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye. Joris creëert muziek door zichzelf live op te nemen tot een orkestraal en filmisch geheel. Elementen van klassieke-, rockmuziek, jazz en folk worden heel natuurlijk gecombineerd.

Aranis - Songs from Mirage

Dit concertprogramma wordt uitgewerkt met lokale koren. De keuze van de koren gebeurt in samenspraak met de organisator. De koren zullen je samen met de instrumenten van Aranis ontvoeren met hun muziek zodat je je in een fata morgana (of op z’n frans gezegd een ‘mirage’) waant.