Loading page...

  • GHENT FOLK VIOLIN PROJECT

    GFVP featuring Elias Bachoura and Shalan Alhamwy

Het Ghent Folk Violin Project, onder leiding van Wouter Vandenabeele, staat al enkele jaren bekend om zijn originele mix van folk, wereldmuziek, klassiek en jazz. Met de viool van Shalan Alhamwy en de Arabische luit van Elias Bachoura krijgt het gevarieerde repertoire van GFVP er deze lente een betoverende Syrische toets bovenop. Naast eigen werk van Elias en Wouter, brengen ze ook muziek van gerenommeerde Arabische componisten als Munir Bachir en Anouar Brahim en traditionele Belgische en Griekse melodieën. Dit alles wordt vermengd met beklijvende taksims en verrassende improvisaties waarbij de diverse stijlen van de muzikanten prachtig tot uiting komen.

 

"Vorig jaar werden de warme klanken van de getalenteerde jonge celliste Jasmijn Lootens toegevoegd aan de swingende folk stijl van Naomi Vercauteren, de harmonische ondersteuning van gitarist Jeroen Knapen en de veelzijdigheid van Wouter die naadloos al deze stijlen in elkaar laat overvloeien. Deze lente krijgt het gevarieerde repertoire van GFVP er een betoverende Syrische toets bovenop met de viool van Shalan Alhamwy en de Arabische luit van Elias Bachoura."

Het Ghent Folk Violin Project, onder leiding van Wouter Vandenabeele, staat al jaren bekend om zijn originele mix van folk, wereldmuziek, klassiek en jazz. Nu krijgen ze er een betoverende Syrische toets bovenop met de viool van Shalan Alhamwy en de Arabische luit van Elias Bachoura.

GHENT FOLK VIOLIN PROJECT on stage

zondag, 6 mei, 2018 - 00:00

Andere projecten

Olla Vogala Life

In haar nieuwe programma ‘Classic’ brengen zij een mix van chanson, anti-oorlogsliederen, liederen over de (on)mogelijkheid van de liefde en instrumentale composities beïnvloed door de Arabische muziektraditie… De teksten zijn afkomstig van verschillende bronnen: van de hand van Ludo Vandeau, ont

Chansons pour le temps qui reste

Het project ‘Chansons' van Wouter Vandenabeele is aan zijn derde luik toe. Op zijn vele reizen doorheen de wereld heeft Wouter zijn impressies verzameld en verwerkt tot muzikale reisverhalen.