Ananta Roosens

Biografie

Ananta studeerde klassieke- en tangoviool aan het conservatorium van Rotterdam. Tijdens haar studies richtte ze de groep La Sieste du Dromadaire op. Een groep die qua stijl het midden houdt tussen tango, klassieke muziek en jazz. Na haar studies legde ze zich steeds meer toe op jazz en geïmproviseerde muziek en leerde zichzelf trompet spelen.

Als muzikante, componiste en/of artistiek leider wordt ze vaak gevraagd voor diverse multidisciplinaire producties van Studio Eclipse en vele andere groepen en projecten waaronder: de Ijslandse/Belgische groep Mógil, Gotan Project, verschillende formaties met de Argentijnse gitarist en componist Henán Reinaudo… Ze speelde met grote bandoneon-iconen samen als Luis Stazo, Alfredo Marcucci en Juan-José Mossalini. Ze was mede- oprichtster en componiste van het tango-orkest 'Guardia Cadenera', een tienkoppig traditioneel tango-orkest dat nieuwe muziek speelt o.a. van haar hand. En ze was ook deel van het tangostrijkkwartet 'Pavadita' (o.a. in samenwerkingen met Thé Lau en het Kindred Spirit Ensemble voor het North Sea Jazz Festival), ...

Recent ontwikkelde ze haar eerste solo programma onder de naam ‘ceci n’est pas un violon’. Verder is ze betrokken bij Lynn Cassiers Imaginary Band’, ‘Lyenn’ rond singer-songwriter Frederic Lyenn Jacques, ObaLoba, een collectief van de drummer João Lobo en de gitarist Norberto Lobo.

Projecten

La Sieste Du Dromadaire
Ceci n'est pas un violon

La Sieste Du Dromadaire

Duo Roosens-Sauzereau

Ceci n'est pas un violon

Agenda

Ananta Roosens & Mostafa Taleb

13 maart 2022 Muziekclub 't Ey (Belsele)

Recent nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten