Ananta Roosens

De Belgische violiste, trompettiste en componiste Ananta Roosens maakt als instrumentaliste deel uit van nieuwe projecten zoals het 'Lynn Cassiers Imaginary Band (met Manolo Cabras, Eric Vermeulen, Marek Patrman, Sylvain, Niels Van Heertum), en Fnussjen van Nico Chkifi, met Ann Eysermans en Christian Mendoza en Along A Line, rond zangeres Aline Goffin en arrangeur/fluitist Stefan Bracaval.
De laatste tijd werkt zij veel samen met de gitarist Benjamin Sauzereau, in duo, of in trio, met Daniele Martini op saxofoon; maar evengoed speelt zij in duo met de Mauretiaanse gitarist en zanger Gueladio Ba en de Senegalese kora speler Bao Sissoko.
Zij maakt deel uit van de groep ‘Lyenn’ rond singer-songwriter Frederic Lyenn Jacques.
Ze speelt in de Portugese formatie ObaLoba, een collectief van de drummer João Lobo en de gitarist Norberto Lobo.
Zij is de oprichtster en muzikaal leider van La Sieste Du Dromadaire, waarvoor ze de muziek schrijft en waarmee ze in 2013 de CD “tango from a dromedary point of view” opnam. Hiervoor werkte ze ook samen met Gerardo Jerez Le Cam en Iacob Maciuca.
Sinds 2008 speelt ze regelmatig in verschillende formaties met de Argentijnse gitarist en componist Henán Reinaudo, zoals het Reinaudo-Roosens duo, het trio met de pianist Lalo Zanelli, en in kwartet met Nicolas Enrich (bandoneón) en Patricio Cotello (contrabas). In 2012 nam ze Reinaudo’s soundtrack op voor de animatiefilm ‘la máquina que hace estrellas’.
Regelmatig speelde Ananta bij Jon Birdsong’s ‘schelpenkwartet’ Spiral Consort.
Ananta tourde in 2010 en 2011 als multi-instrumentaliste bij Gotan Project tijdens de derde wereldtournee van hun derde album 'tango 3.0'.

Ze schreef muziek voor theatermakers zoals Kurt Demey’s La ville Qui Respire en choreografe Satya Roosens voor de voorstelling ‘Fallen Thoughts’, waarmee ze in Europa en Australië tourde.
Ze speelde en schreef voor de Ijslandse/Belgische groep Mógil met o.a. Joachim Badenhorst waarmee ze verschillende tournees deed en beide CD's 'Ró' en 'ĺ stillunni hljómar' opnam en waarmee ze genomineerd werden voor de Iceland Music Awards en een showcase deden op WOMEX in Kopenhagen (2009).
Regelmatig werkt zij samen met componist en pianist Giovanni di Domenico, waar ondermeer de CD-opnames van ‘Insalata Statica’ in 2017,'’Terra che cammina'’ in september 2009 met o.a. John Ruocco (klarinet) en in 2014 in een samenwerkingsproject met Jim Rourke in Bozar (Brussel).
Ze speelde met het tango-orkest 'OTRA' en Pablo Agri op het Internationaal tango Festival van Buenos Aires in 2006. Ook in Buenos Aires, speelde zij op hetzelfde festival in 2009 met het Orquesta Típica van Julian Peralta. Verder speelde zij een hommage-concert met grote bandoneon-iconen als Luis Stazo, Alfredo Marcucci en Juan-José Mossalini in Dortmund.

Verder deed zij opnames voor de CD 'Vivo' van het 'Tomassini-Reinaudo Project' waarmee ze verschillende malen in Europa en Argentinië tourde.
Ze is mede-oprichtster en componiste van het tango-orkest 'Guardia Cadenera', een tienkoppig traditioneel tango-orkest dat nieuwe muziek speelt o.a. van haar hand.
In september 2010 won zij de tweede prijs van de 'Cafe Tango Music Award', een wedstrijd voor tango-componisten in Stuttgard (Duitsland).
Ze speelde enkele jaren in het tangostrijkkwartet 'Pavadita' en werkte samen met artiesten als Ibrahim Ferrer (North Sea Jazz Festival), Thé Lau (verscheidene CD-opnames en 3 theatertournees) en het Kindred Spirit Ensemble (North Sea Jazz Festival). Ze speelde met het theatergezelschap 'Stabada' o.a. op het 'Internationale kindertheaterfestival' in Toyama, Japan (aug. 2008). Zij schreef de soundtrack voor de kortfilm 'A Fair Tale' van Nele Verreyken. Zij tourde door Mexico met de fusion gitarist en udspeler Fausto Palma en zijn groep 'Petra' (dec. 2007).

La Sieste Du Dromadaire

Duo Roosens-Sauzereau

Duo Roosens-Reinaudo

Agenda

Presentatiedag Cluster

8 oktober 2019 Concertzaal De Casino (Sint-Niklaas)

Recent nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten