Joris Vanvinckenroye

Biografie

Joris Vanvinckenroye startte zijn muzikale carrière in 1994 wanneer hij samen met zijn broers de folk/pop/rock formatie Troissoeur oprichtte waarmee hij gedurende 13-jaar de podia in binnen- en buitenland veroverde. 

In 2002, tijdens zijn studies aan het conservatorium van Antwerpen richtte hij Aranis op, waarmee hij zich ontwikkelde als componist en artistiek leider. Tussen 2002 en 2019 speelde Aranis wereldwijd meer dan 400 concerten en bracht 7 full CD’s uit waarvoor ze verscheidene nominaties in de wacht sleepten. In 2007 won Aranis de Jeugd en muziekprijs voor kamermuziek én de Klara tandem trofee voor het meest beklijvende concert. In 2019 besloot Aranis een sabbatical in te lassen voor onbepaalde duur.

Een ander project dat Joris in 2005 oprichtte was BASta!; een soloproject waarbij contrabas en live- elektronica elkaar vinden. BASta! groeide recent uit tot BASta!²; een duo met fluitiste Jana Arns. Samen namen ze in 2018 een eerste CD op die werd genomineerd voor de prestigieuze YAMawards in Porto (Pt).  Verder werkt(e) Joris mee aan tal van muziekproducties, opnames en multidisciplinaire producties, waaronder de succesproductie ‘Ongekende Evidenties’ van compagnie Rode Boom, de legendarische Nederlandse groep Flairck, Adana van Muziekpublique, Olla Vogala, …

Momenteel is Joris artistiek coördinator van Cluster, een collectief van Belgische componisten/muzikanten die een nieuwe stroming van hedendaagse muziek vertegenwoordigen.

Projecten  

Aranis
BASta!
Flairck
Troissoeur
Rode boom: Ongekende evidenties

BASta! solo

BASta! solo

Smells like Aranis

Agenda

Flairck

8 mei 2021 Cacaofabriek (Helmond, NL)

Flairck

9 mei 2021 Nanda (Lokeren)

Flairck

23 juli 2021 Leuven

Flairck

4 september 2021 Pasveerzaal/FluXus (Zaandam, NL)

Troissoeur

24 september 2021 CC Zwaneberg (Heist-op-den-Berg)

Flairck

6 november 2021 OC D'Iefte (Deerlijk)

Troissoeur

10 november 2021 CC Het Bolwerk (Vilvoorde)

Recent nieuws

Voor info en boekingen:

BASta, Flairck & Troissoeur: elza@clustermusic.be
Ongekende Evidenties: www.rodeboom.be