Wouter Vandenabeele

Biografie

Wouter Vandenabeele besloot als vierdejaars student burgerlijk ingenieur dat zijn toekomst toch niet in meten en cijferen lag, maar wel in de muziek, meer bepaald in het vioolspel dat hij van jongs af aan beoefende. Om zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te bekostigen ging hij met zijn viool de straat op en werd zo een bekend gezicht in de stad Gent. Vanuit het spelen van ‘folky’-covers ontwikkelde hij zijn eigen stijl waarin hij vele culturen samenbrengt. Noem zijn stijl wereldmuziek met klassiek vakmanschap, overgoten met een jazzy of melancholieke saus, en je vat het nog niet…

Hij stichtte het orkest Olla Vogala waarmee hij sindsdien op vele podia heeft gestaan. Intiemere concerten brengt hij in kleinere bezettingen, bijvoorbeeld als het Chansons-trio met Sara Salvérius op accordeon en Lode Vercampt op cello. Hij wordt ook druk bevraagd om mee te spelen in veel verschillende formaties en leidde ondermeer het prestigieuze Hadzidakis-project op de opening van de Olympische Spelen van 2004 in Athene, zat achter het Marokkaans-Vlaams project Brared Ataï en werkte samen met Zuidafrikaanse muzikanten. Dit alles met vele concerten in binnen- en buitenland. In 2000 werd hij genomineerd voor beste muzikant en in 2002 als beste arrangeur door de ZAMU Awards en in 2008 werd hij genomineerd voor de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap. Hiernaast is Wouter ook een gegeerd vioolleraar in scholen en voor workshops over heel Europa.

Vandenabeeles drijfveer is het verklanken van zijn muzikale ontmoetingen opgedaan op zijn reizen doorheen Europa en andere continenten. Hij nodigt dan ook vaak muzikanten uit andere culturen uit om samen met hem te musiceren en zo te komen tot een aanstekelijke smeltkroes.

Projecten

Olla Vogala Liqa
Chansons Tryptique
The Chai Connection
Tamala

GFVP - Parfum De Gitane

Olla Vogala - Ecolier Assasin

Chansons - En attendant 5h22

Agenda

Olla Vogala

6 februari 2020 CC De Factorij (Zaventem)

Olla Vogala

7 februari 2020 CC De Ververij (Ronse)

Olla Vogala

8 februari 2020 CC Het Perron (Ieper)

Olla Vogala

14 februari 2020 Handelsbeurs (Gent)

Olla Vogala

15 februari 2020 CC De Grote Post (Oostende)

Recent nieuws

Voor info & boekingen:
Chansons tryptique, Liqa & The Chai Connection: elza@clustermusic.be
Tamala: www.muziekpublique.be
Olla Vogala: www.la-barraca.be