Wouter Vandenabeele

Wouter Vandenabeele besloot als vierdejaars student burgerlijk ingenieur dat zijn toekomst toch niet in meten en cijferen lag, maar wel in de muziek, meer bepaald in het vioolspel dat hij van jongs af aan beoefende. Om zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te bekostigen ging hij met zijn viool de straat op en werd zo een bekend gezicht in de stad Gent. Vanuit het spelen van ‘folky’-covers ontwikkelde hij zijn eigen stijl waarin hij vele culturen samenbrengt. Noem zijn stijl wereldmuziek met klassiek vakmanschap, overgoten met een jazzy of melancholieke saus, en je vat het nog niet…

Hij stichtte het orkest Olla Vogala waarmee hij sindsdien op vele podia heeft gestaan. Intiemere concerten brengt hij in kleinere bezettingen, bijvoorbeeld als het Chansons-trio met Sara Salvérius op accordeon en Lode Vercampt op cello. Hij wordt ook druk bevraagd om mee te spelen in veel verschillende formaties en leidde ondermeer het prestigieuze Hadzidakis-project op de opening van de Olympische Spelen van 2004 in Athene, zat achter het Marokkaans-Vlaams project Brared Ataï en werkte samen met Zuidafrikaanse muzikanten. Dit alles met vele concerten in binnen- en buitenland. In 2000 werd hij genomineerd voor beste muzikant en in 2002 als beste arrangeur door de ZAMU Awards en in 2008 werd hij genomineerd voor de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap. Hiernaast is Wouter ook een gegeerd vioolleraar in scholen en voor workshops over heel Europa.

Vandenabeeles drijfveer is het verklanken van zijn muzikale ontmoetingen opgedaan op zijn reizen doorheen Europa en andere continenten. Hij nodigt dan ook vaak muzikanten uit andere culturen uit om samen met hem te musiceren en zo te komen tot een aanstekelijke smeltkroes.

GFVP - Parfum De Gitane

Olla Vogala - Ecolier Assasin

Chansons - En attendant 5h22

Agenda

Tamala

12 januari 2019 Theater De Garage (Venlo, NL)

Tamala

23 januari 2019 deSingel (Antwerpen)

Tamala

27 januari 2019 Kulturzentrum Alter Schlachthof (Eupen)

Tamala

2 februari 2019 Cultuurfabriek (Damme)

Tamala

17 maart 2019 GC De Wildeman (Winksele)

Chansons

22 maart 2019 CC Lokeren (Lokeren)

Tamala

23 maart 2019 Old Roots & New Routes (Amsterdam, NL)

Tamala

27 maart 2019 Arsonic (Mons)

Tamala

27 april 2019 Kultuurschuur (Wetteren)

Tamala

3 mei 2019 Bij' De Vieze Gasten (Gent)

Chansons

19 mei 2019 GC 't Blikveld (Bonheiden)

Tamala

21 juni 2019 KAS (Kapellen)

Recent nieuws

Voor info & boekingen: Tamala: www.muziekpublique.be