BASta!²

Bio

BASta! begon als het eenmansproject van contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye. Joris creëert muziek door zichzelf live op te nemen tot een orkestraal en filmisch geheel. Elementen van klassieke-, rockmuziek, jazz en folk worden heel natuurlijk gecombineerd. Met fluitiste Jana Arns wordt zijn contrabas- orkest sinds kort uitgebreid tot BASta!². Samen zorgen ze voor een meeslepende soundtrack en brengen nieuwe, eigenzinnige muziek zonder al teveel franjes en moeilijkdoenerij. Muziek die alle vooroordelen van de kaart veegt!

BASta!² plays Drom

BASta!² plays Tangria, live

BASta!² plays Vertigo

Agenda

Live hoogtepunten

2019 - CC Belgica, CC Wachtebeke, CC Sint-Niklaas, MAMfest (Madrid, SP), Opatuur
2018 - Eindeloos Eiland Festival (Zeeland, NL), Salle Jeanne (Deurne), Bibliotheek (Nijlen), Het Bruggenhuis (Geraardsbergen)
2017 - CC De Borre, Cultuurloft (Gent), Stadsschouwburg Sint-Niklaas

Discografie

Cycles (2009)
Vertigo (2018): klik hier om te bestellen

Reviews

"Joris en Jana ontdubbelen zich naar goede gewoonte zodat je een vol geluid krijgt, maar dan zonder de geroemde directheid, de helderheid en de rechtlijnigheid van de muziek in het gedrang te brengen. Complex geschapen om eenvoudig te klinken, zoiets. De twaalf stukken bieden een weelde aan melodieën, de spannende ritmische patronen waar Joris een patent op heeft, geven de stukken, dan wel op gepaste tijden, de nodige stuwing."
Antoine Légat, www.rootstime.be