Hardscore

Carbon fixation

Het is vreemd dat de ecologische beweging eigenlijk van start ging in de walm van stinkende tweetact motoren. Maar misschien zijn paradoxen wel de lagers waarop de wereld tolt. In tien teksten wordt geprobeerd te achterhalen wat de hippie beweging nu nog aan relevants te bieden heeft aan een wereld die nu wel in alle opzichten veranderd is.

De late zestiger jaren vormden de bakermat van een geheel nieuwe kijk op de positie van het individu in een steeds sneller doller draaiende maatschappij. Natuurbehoud werd toen voor het eerst bespreekbaar. Het protest tegen de ongebreidelde groei en blind kapitalisme kwam op gang. De bloem in het geweer werd het beeld van die tijd. Maar het blijft een zeer bruikbare metafoor in een wereld die belaagd wordt door klimaatveranderingen die nu al tot grote volksverhuizingen leiden.

Wat Carbon fixation echter vooral niet wil zijn, is een nostalgische terugblik op die periode. In essentie zijn heel veel van de problemen van toen nog steeds heel actueel . De wereld raakt overbevolkt. Ongelijkheid is nog gegroeid. Vervuiling, klimaatopwarming, aanslagen, werkloosheid, haat die zijn armen uitslaat als de slangen op het hoofd van Medusa, noem maar op: de wereld is nog steeds geen tuin van Eden. Er is dus geen reden, om lekker achterover geleund in een beanbag, te denken dat onze wereld op de rand van de grote positieve ommekeer staat. Pas op, we hebben allemaal onze dromen en geloof in een mooie toekomst nodig. Dit is echter niet de attitude waarmee dit project is opgestart. De weg naar verlichting is vooral zich een weg banen doorheen de dreigende duisternis, De mensen in de hippievans hadden enkel een kompas om het verre Katmandoe en dus die verhoopte verlichting te bereiken. Nu heeft men gsm en gps, zodat het toch helemaal geen probleem meer kan zijn voor het publiek, zich mee te begeven op het inspirerend pad dat Hardscore traceert met woord, muziek en beeld. In een idioom dat bruggen slaat naar alle genres die hart én geest begeesteren.

Bandleden

Annelies Van Hijfte: lead zang
Frank Debruyne: saxen, backing vocals Frederik Martens: piano
Koen Van Overberghe: keyboards, backing vocals
Frank Nuyts: marimba, synthesizer, backing vocals
Jonathan Bonny: vibrafoon
Stijn Deldaele: basgitaar
Ronald Dhaene: drums

Tomas Hendriks: Visuals
Frank Nuyts: Tekst en muziek

Yearning Yarn

13 seconds

Agenda

Er zijn geen evenementen gepland